Monday, July 25, 2011

Men Are From Mars, Women Are From Venus?


Men Are From Mars, Women Are From Venus? from John Gray menceritakan ttg beza nyer pmpuan n laki~dat mean mmg tol la yg pmpuan n laki ni cara pemikirannyer berbeza..sb kedua2 nyer dr planet yg len2..

mmg laki n pmpuan beza sgt.. bkn sja dr segi fizikal malah mental.. cara berfikir pon len.. cherry bkn nk cite sal buku keluaran JOHN gray sebnrnyer..Photobucket

juz nk kongsi rase.. npe la laki ni susah nk fhmi~??lau tnyer laki.. diaorg pon mesti kate bnda sma.. y pmpuan sukar difhmi??tp yeke diorg akn tnyer cm2???

cherry xfhm.. complicated sgt2... kdg2 kita rase kita thu pe dia pk.. tp lps 5minit..kita xfhm pe dia pk?? adakah cara cherry pk terlalu rumit n cara diaorg pk ringkas n seng jer ???xserumit pe yg terdpt dlm otak cherry ni.. enth la~~

xyh kait ngn org luar cite sal my bro...My bro pon sma~~ sy xfhm pe dia PK.. lau pk sure cherry xkn jmpe jwapan... hnyer tanda ?????????????????????????????????????????????????? wujud kat dlm kepala ni.. so mls pk.. hehee.. asal kn dia hepi ckup..

lelaki mmg sukar difahami..mereka lebih rumit dr matapelajaran matematik tambahan, malah lebih rumit dr matapelajaran biologi...sejarh yg cite sal ttg org da mati pon lebih sng dr memahami laki.. kalu lah ade matapelajaran "LELAKI" di university.. rse2 kene repeat la cherry setiap sem..


ni cherry jmpe masa baca kat internet~

"BUKAN hanya wanita makhluk yang kompleks dan sukar difahami, begitu juga lelaki kerana sifatnya yang sukar ditelah. Biarpun lelaki menyatakan yang mereka tidak demikian, hakikatnya kebanyakan mereka amat sukar difahami.
Berbeza dengan sifat wanita yang mudah menyatakan sesuatu yang dirasai atau apa disukai, sifat lelaki semakin sukar difahami jika orang yang paling hampir dengannya tidak cuba memahami biologi dan sikap sebenar mereka.

Lelaki lebih mudah cara hidupnya berbanding wanita kerana itu, lelaki sukar untuk memahami jika sesuatu perkara itu disampaikan dalam bentuk kiasan oleh wanita.

Wanita suka berkias dan berharap lelaki faham tetapi mereka lebih suka jika ia dijelaskan dengan bahasa yang mudah serta berterus-terang. Sekiranya wanita tidak jelas mengenai sesuatu perkara, tanyalah secara terbuka kepada lelaki.

Lelaki bercakap dengan bahasa berlainan. Ini yang menyebabkan lelaki dan wanita sukar berkomunikasi antara satu sama lain. Daripada kata-katanya, jika dia bercakap dengan wanita adalah berbeza daripada apa yang dimaksudkannya.

Ini bukan bererti dia berbohong namun lebih baik bagi wanita untuk memahami lelaki daripada apa yang dilakukannya berbanding daripada apa yang dikatakannya. Lelaki tidak pandai melahirkan rasa hatinya dalam bentuk kata-kata."

setiap manusia yg dicipta oleh TUHAN mesti de keunikan masing2...samada laki @ pmpuan..

but how complicated men are.headache2~~ Photobuckethehehee ^^No comments:

Post a Comment